top of page
  • Writer's pictureLC Tartu Toome

LC Tartu Toome Stipendium erivajadusega noorele

LC Tartu Toome stipendiumi žürii üksmeelne otsus oli anda selleaastane erivajadusega noore stipendium parasportlasele Remy Märtsonile erakordsete saavutuste eest kergejõustikus.


Treener Madis Paju sõnul on Remy sõltumata oma haiguse tagajärgedest isiksuseomadustelt väga sõbralik, meeletu tahtejõuga ja väga järjekindel noormees. Ta ei jäta kunagi trenni vahele ning kui ta mingil põhjusel trennis ei saa osaleda, treenib ta iseseisvalt kodus. Samas ei karda ta unistada suurelt ning teeb enda unistuste nimel kõvasti tööd. Remy on seadnud endale kõrged sihid ning suurim soov on pääseda paraolümpiale.


Parakergejõustiklasele oli eelmine aasta väga edukas. Remy tuli nii sise- kui ka välistingimustes peetud Eesti parameistrivõistlustel mitmekordseks Eesti meistriks. Suvel osales Remy Soomes Pajulahtis Euroopa Noorte Paraspordimängudel, kus osales 440 sportlast 29 riigist ning võitis U17 vanuseklassis kuulitõukes hõbemedali. Silmapaistvate tulemuste eest 2022 aastal valiti Remy Tartu Spordiselts Kalev parimaks parasportlaseks. Veebruari alguses tunnustas Eesti Olümpiakomitee (EOK) Tallinna Hiltoni hotellis pidulikul tänuvastuvõtul 2022. aastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt täiskasvanute seas medaleid võitnud sportlasi/ parasportlasi ja nende treenereid. Vastuvõtule oli kutsutud Remy Märtson koos Tartu Spordiselts Kalev kergejõustikugrupi treeneri Madis Pajuga. Ka sel aastal veebruarikuus toimunud Eesti parameistrivõistlustel kergejõustikus saavutas ta 1500m jooksus meeste-arvestuses 1. koha.


Stipendium on kantud stipendiumisaaja arvele, et aidata tal seotada vajalikku spordivarustust ning läbi selle muuta enda treeningud kvaliteetsemaks.


Soovime Remyle tahtekindlust teekonnal oma elu suurima unistuseni – osaleda paraolümpial!


Vaata rohkem Remy Märtsonist:


Pildil Remy Märtson koos oma emaga maikuisel LC Tartu Toome koosolekul .


59 views0 comments
bottom of page