top of page
  • Writer's pictureLC Tartu Toome

Üheskoos loome vähilastele rõõmu ja tunnustame nende vaprust

LC Tartu Toome osales detsembris ERMi jõululaadal, kus pirukamüügist koguti vahendeid vähihaigete laste vaprusekastide täitmiseks.

Jaanuarikuus aitasid toredad töötajad Tartu mänguasjapoodidest - Juku mänguasjapood Kvartalis, Brain Games ja XS Mänguasjad Lõunakeskuses - valida onkoloogilist haigust põdevatele lastele sobilikke mänguasju. Valiku muutis keerukas tõsiasi, et seoses laste nõrgenenud immuunsusega peavad asjad olema originaalpakendis ning ei tohi neile anda mänguasju ja esemeid, mis on karvased ja kohevad,  klaasist või klaasosadega, kergesti purunevad, torkivad ja teravad, samuti pole sobiv kosmeetika ega ka juukseklambrid, -kummid.


Ühel veebruarikuisel päeval klubi esindajate kohtumisel Vähihaigete Laste Vanemate Liidu Tartu esindaja Laine Ütt´iga sai teenitud tulu eest soetatud mänguasjad ka üle antud. 



Vähihaiged lapsed on sunnitud ravi eesmärgil veetma haiglas pikki perioode. Nad peavad ravi kestel taluma palju ebameeldivaid protseduure ja saavad vajadusel ka kiiritusravi. Abi ja leevendust selles olukorras saavad vähihaiged lapsed  nn vaprusekastikesest, kust väike patsient saab raviprotseduuri käigus ülesnäidatud tubliduse eest valida endale väikese meelepärase autasu - mänguasja, mis pakuks talle raskes  olukorras rõõmu ja lohutust valule.  

Selle tänuväärt mõtte algatas 2017 aastal Tallinnas projekti PSÜHHOLOOGIA 3000 raames tegutsev Klubi P3000 koostöös Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liiduga. 

LC Tartu Toome klubi liikmetena oleme väga rahul, et saime vaprusekastide projekti omaltpoolt väikese panuse anda. 


Aitäh, et peatusid hetkeks ja soetasid heategevuspiruka ERM´i jõululaadal!


Aitäh, et hoolid ja teed head!



53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page